Generelt

Modvirke den falske forestilling, Six Sigma er elitært

Alt for ofte, når folk tænker på Six Sigma og sorte bælter ser de dem som havende en elitær konnotation. Udtalelse som Six Sigma er elitært, eller som sorte bælter er elitært, dog er falsk. I sin reneste form er Six Sigma en “livsstil” for en seriøs omkring procesforbedring organisation. Det vil bare tilfældigvis har visse karakteristika, som folk kan lide at kaste sten på. At nogle folk er kommet til at tro denne falske forestilling er fordi de har misforstået karakteren af Six Sigma og ikke set hele billedet.
Der er en luft af ligner, der omgiver gør Six Sigma sorte bælter. Mennesker oplever projekter hvor Sortbælter efterlades alene til stykket numre og arbejde på lange projekter i isolerede kontorer langt fra fabriksgulvet. De spekulerer på, hvad præcis der sker bag kulisserne og ikke vide, blive bange. Dette gælder især, når de kender resultaterne vil påvirke dem. Hvis medarbejderne ikke har modtaget nogen uddannelse i Six Sigma, vil deres uvidenhed om processerne føre dem til mistillid og endda frygter Six Sigma-projekt og eksperterne vejlede projektet.
Andre mennesker har udviklet vrede mod Six Sigma konsulenter, selv. Ganske vist, er der nogle enkelte konsulenter, der er arrogante, usamarbejdsvillig og ufølsomt over for andre. Der, men afspejler på, at de enkelte og repræsenterer ikke Six Sigma. Der er folk i alle felter og erhverv, der er ikke rart eller har en oppustet opfattelse af sig selv. Six Sigma er ikke om selvforherligelse. Det handler ikke om lording over mennesker. Desværre, nogle mennesker er mere optaget af at opnå en Six Sigma certificering end med Værdistigningen hvad de nyerhvervede færdigheder vil tillade dem at levere til deres organisation. Six Sigma uddannelse bør prioritere at levere værdi til ens virksomhed og kunder af ens virksomhed. Uddannelse til at blive en Six Sigma holdleder giver én færdigheder og værktøjer, men giver ikke en ret at være elitært.
Six Sigma er om at få alle involveret. En Six Sigma-projekt danner et team af mennesker, der arbejder sammen om at identificere problemer og finde løsninger. Disse hold er ikke elitært hold omarrangere verden for alle andre til at leve. Disse hold tjener organisationen ved at ansætte de færdigheder og værktøjer, de har lært at øge kvalitet og reducere fejl. Six Sigma black Bælterne, der fører disse hold ligeledes søger kun at låne deres færdigheder lært gennem uddannelse.
Der er masser af måder at mislykkes, og det er altid praktisk at bebrejde værktøjet. Hvis du ser hårdt nok selv, er at fiasko skyld i manglende planlægning og uddannelse. Hvis en organisation ikke planlægge ordentligt og træne ordentligt, er der ingen tvivl om udfaldet af det pågældende program. Hvis ledelse virkelig har deres blik på mål og er opsat på at levere kvalitetsprodukter og tjenester, så Six Sigma kan holde alle fokuseret og en del af holdet. Virkeligheden er, Six Sigma ikke er glamourøse og det ikke er sexet. Det er bare plain hårdt arbejde.
Modvirke den falske idé, Six Sigma er elitært er en del af at sikre succes for din Six Sigma initiativer. Den bedste måde at gøre det træning alle medlemmer af organisationen i grundlæggende Six Sigma begreber kan gå en lang vej mod at tage væk ligner Six Sigma og de elitære misforståelse nogle mennesker har. Give folk den viden og de værktøjer, de behøver for at gøre arbejdet, og de vil trives. Hjælpe alle medlemmer af din organisation forstår hvad Six Sigma gør og hvordan det gør det. Ikke alle skal gå gennem alle Six Sigma uddannelse kræves for at opnå sort bælte kvalifikation, men der er simple programmer du kan sætte på plads for at hjælpe folk lære Six Sigma grundlæggende. Hvis du ser kun til talknusning del af Six Sigma og ignorere den organisatoriske og menneskelige side, uvidenhed og den vrede, der kommer fra det, er uundgåelige. Herunder alle berørt af Six Sigma-projekt og give dem oplysninger de har brug at forstå hvad der foregår og hvordan de kan bidrage vil give udbytte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.